Groene energie opwekken via zonnedak Hal 12 Zevenaar

04-02-2016

 

Vanaf deze maand kunnen inwoners van de gemeente Zevenaar inschrijven om hun eigen zonne-energie op te wekken via het dak van Hal 12. Op 4 februari gaf wethouder Tienke van der Werf het startsein. Zowel particulieren als bedrijven (kleinverbruikers) kunnen meedoen.

 

 

De 1300 panelen op het dak van Hal 12 gaan ruim 300.000 kWh stroom per jaar leveren. Wie zich inschrijft wordt automatisch lid van een energiecoöperatie. Dit is een voorwaarde om de opbrengst te kunnen verrekenen met de eigen energierekening. Het zonnedak is beschikbaar voor inwoners en kleine bedrijven die wonen of gevestigd zijn in de postcodegebieden 6901, 6902, 6903, 6904 of 6905. 

 

Samen werken aan een groene toekomst
De gemeente Zevenaar heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Duurzaamheid is voor iedereen belangrijk, voor de gemeente, de stad, de dorpen, de bedrijven en inwoners. Ook de komende jaren zet Zevenaar in op energieopwekking en energiebesparing. Zo maakt de gemeente bij de openbare verlichting gebruik van LED-verlichting, zijn er elektrische auto’s voor dienstreizen en is het dak van de gemeentewerf en het nieuwe gemeentehuis voorzien van zonnepanelen.

 

Op het dak van Hal 12, waar de publieksbalies zijn gevestigd, heeft de gemeente  zonnepanelen voor eigen gebruik geplaatst. Ook wordt op het dak ruimte beschikbaar gesteld voor panelen die inwoners kunnen gebruiken. Dat kan interessant zijn, bijvoorbeeld als inwoners geen ruimte of een geschikt dak hebben voor zonnepanelen.