Energie van Hollandsche bodem realiseert zonnepark Den Haag

26-05-2016

 

Energie van Hollandsche bodem gaat een zonnepark realiseren op het zuidelijke gedeelte van ‘t Oor’, een terrein aan de Loolaan in Den Haag. Energie van Hollandsche bodem won met haar plan de aanbesteding voor de duurzame invulling van dit terrein.

 

De gemeente Den Haag kocht het terrein aan de Loolaan – tussen de spoorbedden – van NS om er een grootschalig zonnepark te (laten) realiseren. De ontwikkeling van het zonnepark aan de Loolaan draagt bij aan de verduurzaming van de stad. Energie van Hollandsche bodem geeft omwonenden namelijk de mogelijkheid om mee te investeren in het zonnepark en zo zelf hun eigen 100% groene energie op te wekken en hun energierekening te verlagen. Het zonnepark kan met  13.680  zonnepanelen ruim 400- 600 huishoudens van echte groene stroom voorzien.

 

Onder en tussen de zonnepanelen komt nieuwe natuurvriendelijke beplanting voor insecten, bijen en vlinders. De begrazing wil Energie van Hollandsche bodem, het liefst door schapen van een lokale/regionale schaapsherder laten begrazen, omdat begrazing van schapen juist bijdraagt aan een betere ontwikkeling van de natuurwaarden. Het is de bedoeling dat het zonnepark in de zomer van 2017 in werking is.