Hoe schrijf ik me in?

Als jij 18 jaar of ouder bent kun jij je inschrijven door het invullen van het inschrijfformulier van het zonneproject waar jij interesse voor hebt. Op onze pagina; 'waar zijn we' tref je een overzicht van onze huidige zonneprojecten. Je kunt je inschrijven voor meerrdere projecten. 

 

Hoe schrijf ik me in voor een nog te ontwikkelen zonnepark?

Als er geen zonnepark bij jou in de buurt is, meld je je aan als belangstellende. Bij genoeg belangstelling zoeken wij een plek voor een zonnepark (of dak) bij jou in de buurt.

 

Hoe gaat het bij te veel inschrijvingen?

We reserveren de panelen op volgorde van inschrijving. Overtreft het aantal inschrijvingen het aantal beschikbare panelen en sta jij te laag op de lijst om mee te kunnen doen, dan kom je op de reservelijst. Zie het reglement van inschrijving.

 

Met hoeveel panelen kan of moet ik deelnemen?

Houd rekening mee dat jij niet meer energie gaat opwekken met jouw zonnepanelen, dan dat je thuis verbruikt. Reken dat dus goed uit! Hiervoor kun je onze rekentool gebruiken. Elk zonneproject heeft zijn eigen rekenmodule. Het aantal panelen, bepaalt voor welk bedrag jij deelneemt. Bij ieder project geven we aan wat het bedrag per zonnepaneel is. Dit is per project verschillend.

 

Wat levert Energie van Hollandsche bodem mij op?

Echt groene stroom, opgewekt bij jou in de buurt, een lagere energierekening en je deelt mee in de winst op de stroom die we verkopen. Wij zorgen ervoor dat jij maximaal gebruik maakt van de korting op de energiebelasting.

 

Als ik meedoe, hoe lang ben ik aangesloten?

In principe doe jij 25 jaar mee want zolang gaan jouw zonnepanelen mee. Korter kan, want jij kunt in de tussentijd jouw aandeel in het zonnepark of - dak verkopen. Natuurlijk wel in het postcodegebied van het zonnepark waar jij je hebt aangesloten.

Energie van Hollandsche bodem zorgt ervoor dat je de zonnepanelen in 10 jaar tijd hebt terugverdiend. De regeling voor het verlaagde tarief energiebelasting geldt 15 jaar.

 

Hoe zit het met de regels voor de energiebelasting? Hoe lang zijn die van kracht?

De korting op de energiebelasting geldt minstens 15 jaar. Bij het verrekenen van jouw opbrengsten houden wij daar rekening mee. Wij weten niet of de korting na die tijd nog bestaat, wel heb jij dan jouw investeringen (in de panelen) al terugverdiend en profiteer je van de winst uit de verkoop van de stroom die jouw zonnepanelen produceren.

 

Kan ik als onderneming meedoen met mijn bedrijf?

Ja, dat kan. Mits jij als ondernemer (MKB of ZZP'er) een kleinverbuiker aansluiting hebt tot 10.000 kWh per jaar. Jij komt dan ook in aanmerking voor de korting op de energiebelasting. Wel stelt de overheid voorwaarden:

Zo mag het bedrag waarmee jij in het zonnepark of –dak deelneemt niet meer bedragen dan 20% van van het bedrag dat alle leden van de energiecoöperatie inleggen. En mag het aantal ondernemers niet meer dan 5% van het aantal leden van de energiecoöperatie bedragen. Wij houden dat voor jou in de gaten.

 

Wat als er een of meer panelen stuk gaan?

Die worden door de energiecooperatie vervangen. In de jaarlijkse kosten zit een bijdrage voor de verzekering.

 

Hoe houden jullie mij op de hoogte?

Als jij je bij ons aanmeld krijg jij daarvan een bevestiging. Wil jij op de hoogte blijven van Energie van Hollandsche bodem, Like en volg ons dan op Facebook. Daar kun jij ook jouw ervaringen met ons en de andere deelnemers melden! Verder sturen wij per project met enige regelmaat een nieuwsbrief per mail. LET OP! het kan soms gebeuren dat deze nieuwsbrief bij jou in de spambox terechtkomt. Door de mail 1 x te accepteren vanuit de spambox, moet het daarna voortaan gewoon weer bij je mails binnenkomen.

 

 

Wat staat er in de ledenovereenkomst?

In de ledenoverenkomst staan de afspraken tussen jou als lid en de energiecoöperatie. Plus jouw gegevens en de naam van het project van jouw keuze. Verder het aantal panelen, zoals jij dat bij de inschrijving hebt aangegeven. Ook het bedrag waarmee jij, via de energiecoöperatie, in het zonnepark deelneemt.

 

Wat is onbeperkt salderen?

Wie zonnepanelen op het dak van de eigen woning heeft kan onbeperkt salderen. Dat betekent; dat wat jij aan kWh met je eigen panelen opwekt wordt weggestreept tegen het aantal kWh dat je verbruikt. Je zou kunnen zeggen dat de meter ‘achteruit’ draait als jouw panelen zonne-energie produceren. Het energiebedrijf kijkt naar je verbruik en je productie over een heel jaar. Voorwaarde is wel dat je in een jaar niet meer produceert dan je verbruikt. Het energiebedrijf regelt dit voor jou via jouw energierekening.

 

Overeenkomst en een aanbieding van een energiebedrijf

Als je je inschrijft bij Energie van Hollandsche bodem krijg je een aanbieding voor een energiebedrijf die:

  • de hoogste prijs biedt voor de stroom die je met jouw panelen opwekt
  • de laagste prijs vraagt voor de stroom die je thuis verbruikt
  • en de laagste administratiekosten hanteert bij het verrekenen van het belastingvoordeel